16.52 Torsdag eftermiddag

 
Sitter och käkar lunch helt ensam i vår lägenhet, alla är i skolan. Ska också tillbaka dit, trafikkaos utanför dörren så ska åka nu snart trots att jag börjar nästa lektion kvart i sju. Utan trafik tar de 20 min med buss till skolan, med trafik kan de ta flera timmar. På torsdagar har jag en 6 timmar lång rast, har gått omkring i Santa Monica och shoppat lite, var många erbjudanden på Victoria Secret bland annat så köpte underkläder och yogapants för en billig slant. Köpte även Nike skor och träningskläder. Tänkte köpa Steve Madden skorna jag såg igår, men fick gå ut i tårar då dem redan sålt slut. Min lunch föresten består bara av frukt som ni ser, börjar en fruktdetox idsg o ska bara äta frukt i en vecka. Har redan cravings på Pizza hut och Panda Express

1.02 Onsdag kväll

 
 
Good news, har skaffat internet och dator. Eller snarare surfplatta, windows surface. Meaning att jag kommer kunna lägga in bilder, vilket gör de mycket roligare att blogga. Idag har jag inte gjort särskilt mycket, vaknade sent o låg i sängen och pluggad ett tag. Funderar på att byta bort min onlinekurs eftersom jag inte riktigt har självdisiplinen att plugga hemma 5 timmar varje vecka. Ringde Amanda som var i en sjukt billig skoaffär som ligger tvärs över gatan här bara. 50$ för skor från michael kors, steve madden, minnetokas, nike, converse, nike, betsey johnsson, dkny osv. Jag och Samara drog dit. Köpte ingenting idag eftersom mina pengar redan sinar, men funderar på ett par wedgesneakers från Steve Madden. Efter slog vi oss ner på Panda Express i någon timme, sjukt god och framförallt billig Thaimat.

00.37 Onsdag kväll

 
Är aldrig en lugn stund här men nu har jag kommit i säng tidigaste någonsin och ska sova ut länge imorn. Sam, Carro och Fanny är på en inflyttningsfest ett hus bort, jag och Amanda kom precis hem därifråm. Har vart uppe nu flera dygn, Victorio och Alvaro sov här inatt och är lagom trött och seg. Drack i princip ingenting ikväll, degade bara i soffan därborga hela kvällen och åt pasta dem beställde t mig och Amanda från cheescake factory. När Petter blev allt för klängig var de dags att dra hem till min egna goa säng. Finns så jävla konstiga människor här, träffat en brud jag antagligen festat med innan i Borås och hon var ju en kategori för sig..

00.34 Onsdag kväll

 
 
Flyttningsdag. Dagen har vart så otroligt lång och kaosig. Har fixat iordning alla våra få möbler och skrattat åt hur fula saker vi har köpt. Vi bor i en rätt ordentlig trea och har inga möbler förutom ett bord i vårt allrum. Att bara fixa möblerna tog halva dagen, sen åkte vi och handlade i världens bästa affär, 99 cent store som verkligen har allt och inte bara skitprylar. Vi köpte i princip hela vår lägenhet där! Efter några timmar spenderade där kom vi hem och fixade/packade upp. Sen drog jag, samara och amanda till Ralphs grocery store som ligger precis bredvid och handlade tre vagnar med mat. De var sent på kvällen så vi lastade allt i en vagn och körde den ända in i vår lägenhet. In genom vår hiss o korridor o ända fram till kylskåpet. När vi skulle lämna tillbaka vagnen stod en ordningsvakt utanför vårt lägenhetskomplex, hon bara skrattade och sa "Your the first people ive seen who actually brings a cart back once youve stole it". Sen skyndade vi oss hem, amanda och jag beställde hem pizza från pizzahut.com och den var så sjukt god och billig, vi orkade knappt halva och vi betalade bara 15$ inklusive dricks. Nu ligger vi här på vår heltäckningsmatta i vårt tomma allrum i matkoma och väntar på morgondagen.

00.02 Tisdag kväll

 
 
Idag har definitivt vart den längsta dagen här hittills. Var uppe jättetidigt för att hyra bil. Vi hade hört att de skulle ta tre timmar att åka till IKEA när de i själva verket inte tog mer än tjugo minuter om man körde rätt väg direkt. Därav fick vi sitta och vänta på starbucks i två timmar på att IKEA skulle öppna. Köpte nästan ingenting, en säng är allt jag behöver eftersom jag bara ska vara här i sex månader vill jag inte lägga massa pengar på möbler. 
 
Efter att spenderat halva dagen där åkte vi och kollade på lägenheten och för att skriva under massa papper. Sen försökte vi ta oss till Malibou men fastnade på the freeway istället så kom aldrig fram. "Motorvägarna" här är verkligen helt värdelösa, även om alla vägar består av minst fem filer så är de alltid trafikstopp. Är så jävla pepp på att flytta imorgon även om jag börjat uppskatta Inglewood. De är långt ifrån så illa här som alla vill få de att framstå, vi har bott här i nästan två veckor och visst träffar vi på konstiga pundare varje dag som snackar med en men har aldrig vart rädd eller känt oss hotade på något sätt. Snarare är dem oftast bara sköna, kommer tala gott om Inglewood i framtiden, även om folk tror man driver när man säger att man för tillfället bor i Inglewood.

07.31 Tisdag morgon

 
 
Sitter på en shuttlebuss från flygplatsen till Alamo, ett biluthyrningsställe. Bor man i Inglewood är man på LAX nästan varje dag eftersom de är en knutpunkt för all kommunikation med resterande LA.
 
Imorgon flyttar vi in i vår lyxlägenhet i Marina Del Rey. I vårat lägenhetskomplex har vi tvrum, gym, pooltable, pool, jacuzzi och tillochmed en egen biosalong att hyra. Viktigast av allt är att Ralphs, mataffär, och busshållplatsen är på gatan precis nedanför. Den här staden är så sjukt stor så att en mataffär är nära är bland de absolut viktigaste att kolla efter. Vår 2bed/2bath har en hyra på nästan 20.000 kr i månaden, men som sagt får man vad man betalar för i den här stan. Vår lägenhet är dessutom större än normalt så vi lätt får plats 5 personer. Dem har precis gjort iordning den och de är därför vi har fått vänta med att flytta in, oftast vill dem att man flyttar in inom tre dagar i den här staden efter man skrivit på kontrakt. Men den här lägenheten var perfekt och därför valde vi att vänta även om vårt hotell är katastrof. Billigaste hollet i hela stan, man ser verkligen hur klamydian flödar i poolen.

21.16 Måndag kväll

 
Idag gick jag upp vid fem för att vara i skolan klockan 8. Den här staden är så opålitlig, idag tog de 14 minuter från Inglewood till Santa Monica och andra dagar kan de ta över en timme. Där valde jag alla mina kurser, två buissnes klasser, en media och engelska. Går bara i skolan tisdagar och torsdagar vilket är otroligt skönt för mig som verkligen inte är i den här stan för att plugga.
 
Efteråt drog jag och Amanda ner till pieren och hängde där i nästan sex timmar. De var så otroligt skönt väder, men utan solkräm är jag röd som en tomat över axlarna nu. Blev utfrågad av en doctor, satt på en bänk och spanade in alla muskelknuttar träningsanläggningen på stranden i flera timmar och sen snackade vi med några svarta streetartists varav en var dansare på Chris Browns senaste tour. Efter de låg vi på en gräsplätt någon timme med Samara, Fanny och Carro tills solen gick ner. Imorn ska vi upp tidigt igen och åka till IKEA som ligger i Burbank, på andra sidan stan och besälla möbler och framförallt sängar!

11.11 Sondag morgon

 
 
Var på en backyardfest igår hos sju svenska killar i Santa Monica. Eftersom jag varken hinner med och äta eller dricka om dagarna och går runt med tom mage blev jag extremt packad. Nu pratar vi fjortisfylla som inte hänt på så många år. Vinglde nog mest omkring där och klängde på folk, har ett minne av att jag rusade ut och spydde i deras rabatt också men tydligen hade de inte hänt. Fanny däckade redan vid 10 och jag och Amanda någon timme efter. Där låg vi alla tre i en 90säng helt däckade. Vaknade vid fyra och gick för att rota i deras kylskåp, desperat efter mat. Käkade pizza och somnade tillsammans med en norrlänning utomhus.
 
Nu är jag påväg direkt från deras hus i Santa Monica till en frisör i Hollywood. Ska sätta i löshår men ser så extremt ohollywood ut nu alltså. Gårdagens klänning och smink, blir solglasögonen på idag. Amanda och Sam är snälla och följer med mig även om jag tycker synd om dem eftersom de tar många timmar och sätta i extensions.

17.41 Fredag kväll

"You cant be so pretty on the bus, its dangerous" , idag har jag, amanda och samara hängt med en kille från hotellet. Vi har åkt runt lite o precis vart vid la brea och bokat frisörtid till mig, på söndag kl 11 har jag bokat tid hos Just Extensions som är en av LAs bästa på extensions. Har handlat lite snacks o sådär på CVS och Ralphs, köpte hårfärg också. Ska färga håret nu ikväll så de blir lite mörkare bara, tror mitt hår kommer bli skitbra iaf. Ska bli så skönt o kunna ha långt och friskt hår som inte krånglar. Nu ska jag bara fundera på om jag vill vara brunett eller blondin!
 
Vet att de är löjligt att prata om hur människorna skiljer sig mellan Sverige och Amerika men de är verkligen så. Här pratar man med alla man möter om precis vad som helst. Sen blir man verkligen uppmärksammad som svensk tjej här. Verkligen hela tiden får man höra hur fin man är och går man på en stor gata tutar bilarna och vinkar eller busvisslar på en. Fick precis höra kommentaren ovan, vi åker buss varje dag o mitt i natten genom de allra farligaste områdena. Att åka buss här är verkligen inte så farligt som andra säger. Visst så åker de skumma människor på den hela tiden som snackar med en, men bara man är självsäker o visar att man är en tjej som man inte trampar på så är de hellugnt. Imorse pratade jag med en hemlös snubbe som hade en enda tand i munnen, han betättade om att man kunde ta sig till Malibou på bara en dollar. Vädefulla tips kan man få av alla!

08.46 Fredag morgon

 
Hoppade precis på bussen, blev kvar o sov hos Victorio och Alvaro igår, vi bor ju så jävla off just nu o när klockan är efter midnatt tar de 2 timmar med buss hem från där dem bor till ghettot där vi bor just nu. Nu på morgonen drog jag innan Victorio vaknat, hans planer för dagen var lix o dra t venice för att köpa mer weed o leta efter bättre bong. Vi har hängt i tre dagar nu, vet inte om vi kommer träffa dem igen för helvete vad dem rökte på igår, fanns inget stopp! 
 
Idag måste vi verkligen hänga med våra roomies, de känns som att vi fortfarande knappt träffats och känns taskigt att dem är på vårt ghettohotell o hänger om kvällarna medans jag och Amanda trillar in när solen börjar gå upp..

RSS 2.0