Oh my friend you havent changed

  
Hela dagen har gått åt till o snacka med folk på facebook och skype, påminner mig själv om hur fina människor som inte längre är en del av mitt liv här borta. Blir konstant påmind om hur jag borde komma hem och de drar i en samtidigt som de inte gör de. Just nu skypar jag med Sandy som jag inte träffat på snart ett år, han sjunger o spelar mina favoritlåtar o snackar om att jag har förstört min brittiska, som att jag ens hade någon från början.. Snackar om förra hösten, dirty little secrets. Pusshej!

Tio skillnader mellan USA och Sverige

 
- Åldersgränserna är helt skeva här. Du kan rösta på konservativa skitpartier, bära vapen eller döda i armen och köpa marijuana helt lagligt när du är 18. Skulle gå på bio ikväll men kom inte in för att de var 21 års gräns (?!)
- Weed är så vanligt att jag utgår från att alla jag träffar här är höga, speciellt eftersom jag bor så nära Venice Beach.
- Snabbmaten är galet billig och god här. Vill aldrig äta snabbmat i Sverige igen.
- De flesta är väldigt pålitliga och trevliga här. Hemma kan man knappt lita på sina vänner medans jag känner att man kan lita på de allra flesta här.
- Fördommarna om de här landet är väldigt stora och många stämmer inte alls. Visst är många extremt tjocka här, men jag skulle inte säga att de är fler än hemma. Att amerikanare är en aning oallmänbildade och bakom flötet stämmer dock, saker som anses som självklarheter kan folk bli ruskigt imponerade av.
- De känns som att de finns precis lika många turister här som riktiga LA-bor.
- Alla instruktioner/menyer/whatever står/pratas på både spanska och engelska. Kan du spanska här kan du komma undan med att inte kunna ett ord engelska helt perfekt ändå.
- Avstånden är ruskigt långa inom staden eftersom de mest är ett eller tvåvåningshus, en väg/bouleward är ofta flera mil lång. De är dock sjukt enkelt att hitta här pga uppdelningen av blocks.
- Killar är väligt gentlemannamässiga, släpper före en på bussen/ger en ens säte, öppnar dörrar och ger en komplimanger hela tiden.
- Godiset är helt värdelöst här och väääääldigt begränsat. I mataffären säljer dem 10 gånger fler olika kaksorter än godis. De finns tex nästan 20 olika verisioner av oreo.

6.04 AM Monday


De här med o sova är inte min starka grej som ni kanske har märkt. Är sugen på pannkakor, ligger ett IHOP här i närheten som har öppet 24/7 men de är inte så jäkla gott som de ser ut, rätt smaklöst faktiskt.. ligger här o funderar ett tag till!

I can't do well when I think you're going to leave me now

 
 Har säkert spelat den här låten på repeat 200 gånger senaste månaden. Empire of the sun kommer för all framtid vara förknippat med LA för mig nu!

No ones going to take my soul again

 
 Lyx att kunna gå ner till sin pool och jacuzzi när man känner för det. Hade jag bara haft mina närmaste här hade jag aldrigt åkt här ifrån

Yellow diamods in the sky


Den här dagen har bara gått åt till nödvändiga saker. Har vart i skolan på förmiddagen och sen har jag fixat med min telefonoperatör. Har bytt operatör från populära T-mobile som i princip alla svenskar har här till de mindre och billigare Solawei. Blev även utsälld på min engelska lektion idag helt utan rimlig anledning. De flesta lärarna är intressanta människor här som har ett liv även utanför skolan, tyvärr är fallet inte så när det gäller min engelskalärare som rent ut sagt är en ren fitta.

Mango Madness

 

Slambed in the face

 
Ligger helt utslagen på soffan hostandes och med mitt onda.ben. Någon knackar på dörren, jag antar att de är Yosef som precis var här och väntar lite på att han ska komma in själv vilket inte händer. Går och öppnar och får vääääärldens utskällning innan jag ens hunnit öppna dörren helt. De är seriöst inget stopp på mannen som står framför mig. "I've tried to be nice now for a month but I can not take it no longer. You can't slamb your doors or smoke pot on your balcony every night, it keeps me up all night and I have a job to consider and a roommate with cancer. I understand if you want to have parties or smoke but you have to do that inside". Vi har aldrig haft en fest i den här lägenheten, visst är de konstant människor över här men aldrig en högljudd fest, helt oförståeligt hur vi kan få så många utskällningar vi fått. Vår lägenhet här är helt perfekt. Pool, gym, bio, jacuzzi, läget och lägenheten i sig. Jag menar kolla bara bilden ovan från vår pool? Men våra grannar är ordentliga fittor allihopa!

RSS 2.0